Kunststofproducten op maat

Technische sector

Werken in ons team

Designline home Van den Hoven

Werken in de techniek is het mooiste wat er is

VanDenHoven_Thema1_Themafoto1

Werken in de techniek is het mooiste wat er is. Volgens Van den Hoven Kunststoftechniek in ieder geval. Het bedrijf, gespecialiseerd in kunststofproducten op maat, is enkele decennia actief in de technische sector. In de afgelopen jaren zag Van den Hoven Kunststoftechniek bijzondere en vernieuwende ontwikkelingen voorbijkomen. Maar ook de meer ingewikkelde vraagstukken voor bedrijven in de technische sector. Zoals de veranderende visie op duurzaamheid volgen, of kundig personeel aantrekken. Delen is groeien, dus deelt het bedrijf tips en interessante bevindingen rechtstreeks van de werkvloer met de markt.

DE PERFECTE SAMENSTELLING VAN EEN TECHNISCH BEDRIJF

In ruim bedrijfspand in Vianen – Utrecht, gebeurt het. Hier wordt ambachtelijk gedraaid, gefreesd, verlijmd, gelast, gezet, verbogen, verspaand en gebouwd voor industrie en interieur. Op de afdeling verspaning worden met 3-assige en 5-assige freesbanken kleine series kunststof onderdelen geproduceerd. Voor grote series wordt een robot ingezet. Daarnaast is er een afdeling Interieur, die producten van Corian en Hi-Macs levert aan interieurbouwbedrijven.

HOE EEN GOEDE WERKVOORBEREIDER TE VINDEN

Voor een werkvoorbereider is geen dag hetzelfde. Dat is voor werkvoorbereiders die werken met kunststof niet anders. Daar waar de ene werkdag draait om het beantwoorden van vragen van klanten of het oplossen van (technische) problemen, is het een volgende dag belangrijk dat de productie goed verloopt, orders worden gepland en verwerkt en offertes de deur uitgaan. Een goede werkvoorbereider regelt, organiseert, verzorgt de planning en springt bij waar nodig. Dat is nogal wat, maar vooral ongelooflijk leuk werk.

Wil jij ook werken in de techniek?

‘Hoe werkt dit’ en ‘waarom niet zo’ zijn vragen waar wij enthousiast van worden wanneer collega’s ze stellen.

Door de korte lijnen én kleine afstand tussen de medewerkers van het bedrijf, zijn vragen snel beantwoord.

Van den Hoven Kunststoftechniek stimuleert de medewerkers dan ook om met eigen ideeën en voorstellen te komen.

VanDenHoven_Thema1_Sfeer

Ervaren medewerkers laten nieuwe collega’s zien ‘hoe het moet’. Jong leert van oud, maar zeker ook andersom: jonge werknemers brengen up-to-date kennis van recente ontwikkelingen en innovaties mee.

DE KRACHT VAN KLEIN EN NUCHTER ZIJN

Van den Hoven Kunststoftechniek heeft 10 medewerkers in dienst. Dat is op zich niet veel, maar wél een van de verklaringen voor het succes van het bedrijf. Werken bij Van den Hoven Kunststoftechniek betekent hierdoor persoonlijke en efficiënte service bieden en de ruimte om eigen ideeën en voorstellen in te brengen voor iedereen. Geen lange wachttijden voor de klant, korte lijnen en volop ruimte voor vlot overleg. En ook: ijzersterke onderlinge samenwerking en een ontspannen werksfeer. Dat klinkt aanlokkelijk, toch?

HOE EEN FIJNE WERKDAG IN DE TECHNIEK ERUITZIET

Een hartelijke ontvangst, verse koffie, een ontspannen sfeer. Zo begint de werkdag bij Van den Hoven Kunststoftechniek, iedere dag weer. Terwijl de zon naar binnen schijnt of de regen tegen het raam tikt, nemen de collega’s de plannen van de dag door. Dat goede idee van laatst eens uitproberen. Die afgeronde bestelling verzendklaar maken. De klant bellen om te horen hoe de onlangs geleverde producten bevallen. Genoeg te doen.

UP-TO-DATE BLIJVEN

De technische markt ontwikkelt zich snel. Zo ook de ontwikkeling van kunststof. Als specialistisch bedrijf in kunststof is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Het bezoeken van bepaalde beurzen en het raadplegen van diverse online platforms draagt hieraan bij. Van den Hoven Kunststoftechniek is actief in het volgen van de laatste ontwikkelingen en innovaties.

CENTRAAL GELEGEN: LOCATIE IS (BIJNA) ALLES

Locatie is alles. Nou ja, wel echt bijna alles. Van den Hoven Kunststoftechniek is met een locatie in Vianen, vlakbij snelweg A2, zeer centraal gelegen te noemen. Het bedrijf produceert vrijwel alles van kunststof in Utrecht. Vanuit Vianen bedient het bedrijf klanten in het hele land, en daarbuiten. Dat dit handig is behoeft misschien weinig uitleg. Toch is een ligging in het midden van het land niet alleen gunstig om logistieke redenen.

Wil jij ook in de techniek?