Designline home Van den Hoven

Kunststof bewerken: wat zijn bij ons de mogelijkheden?

Kunststof is overal, op iedere plek te vinden. Van waterflesjes tot aan het verpakte eten in de supermarkt. Ondanks dat het allemaal van kunststof is, is het logischerwijs niet altijd in dezelfde formatie zichtbaar. Kunststof wordt door de mens bedacht en gemaakt. Kunststof bewerken is met de juiste kennis en voorbereiding een vrij eenvoudige bezigheid. Zeker wanneer u ervoor kiest dit door Van den Hoven Kunststoftechniek te laten doen. Wij versoepelen het proces van onze klant door de gevraagde producten zonder hick ups te leveren. Maar wat kunnen wij voor u betekenen? Hoe kunnen wij uw kunststof bewerken? Lees in dit artikel wat u kunt verwachten van Van den Hoven als u uw kunststof bij ons wil laten bewerken.

kunststof bewerken afzuiging vdhoven

KUNSTSTOF BEWERKEN: WELKE BEWERKINGEN KUNNEN WIJ VOOR U UITVOEREN? 

Kunststof is haast niet meer weg te denken uit deze wereld. Zoals eerder gezegd zijn er al veel formaties en soorten kunststoffen. Maar hoe komen deze verschillende eindproducten tot stand? Een belangrijk aspect hierbij zijn de bewerkingen die de kunststof ondergaat. Kunststof bewerken is een onderdeel van ons vakgebied, kunststoftechniek, maar welke bewerkingen bieden wij u aan? U kunt bij ons terecht voor onder andere de volgende bewerkingen: 

 • Frezen: een manier van verspanen waarbij gebruik wordt gemaakt van een frees dat overtollig materiaal verwijderd. Zo ontstaat de juiste vorm;
 • Verlijmen
 • Lassen: kunststof bewerken door het verbinden van meerdere kunststofonderdelen tot één geheel;
 • Buigen;
 • Zetten: waar het bij buigen van kunststof gaat over het buigen van het gehele materiaal gebeurt dit met het zetten op een specifieke plek;
 • Draaien: bij deze verspanende techniek wordt er door middel van een draaibank en een beitel overtollig materiaal verwijderd. Door de middelen die er gebruikt worden, verschilt deze bewerking van het frezen.
kunststof bewerken machine vdhoven

KUNSTSTOF BEWERKEN: MET WELKE KUNSTSTOFMATERIALEN WERKEN WIJ? 

Kunststof is een verzamelnaam voor meerdere materialen. Onze kunststof onderdelen maken wij met verschillende materialen. Een aantal veel gebruikte kunt u hieronder terugvinden: 

 • Polymethylmethacrylaat (PMMA) en Polycarbonaat (PC); 
 • Polyethyleen High Molecular Weight (HMPE); 
 • Nylon, Polycaprolactam (of PA); 
 • Polytetrafluorethyleen (PTFE);
 • Polyoxymethyleen (POM). 

Naast dat u bij ons terecht kunt voor kunststofonderdelen en het kunststof bewerken kunt u ook terecht voor halffabricaten. Dit zijn de producten die zich tussen de grondstof en het eindproduct bevinden. Uiteraard kunt u deze halffabricaten ook weer door ons laten bewerken. Van een idee tot aan het overhandigen van het eindproduct staan wij graag voor u klaar. 

VAN DEN HOVEN VOOR KUNSTSTOF BEWERKEN OP HOOG NIVEAU 

Een totaalpakket afnemen of enkel het kunststof bewerken? Bij Van den Hoven Kunststoftechniek denken wij graag met u mee. Wij zijn een kleine, flexibele organisatie met veel accurate kennis in huis. Wij durven te zeggen dat wij ons werk goed doen en dat werkt wel zo ontspannend voor u.  

Naast de kennis, de passie en de motivatie beschikken wij uiteraard ook over de juiste certificaten.  

Bent u geïnteresseerd in het laten bewerken van kunststof of juist het laten maken van de juiste kunststofoplossing? Neem dan gerust contact met ons op via 030-6067544 of stuur een mailtje naar info@vd-hoven.nl. Online gelijk een offerte aanvragen mag natuurlijk ook.  

Neem contact op