Designline home Van den Hoven

Kunststoftechniek en kennis

Kunststoftechniek is een kunst. In vergelijking met metaaltechniek komen er bij kunststoftechniek diverse extra factoren kijken bij het vervaardigen en bewerken van grondstoffen en materialen. Denk aan veranderende eigenschappen van kunststof bij een wisselende luchtvochtigheid of temperatuur. Een goede kunststofspecialist weet hier rekening mee te houden en op in te spelen. Van den Hoven Kunststoftechniek is die specialist.

kunststoftechniek fabriek vandenhoven

KUNSTSTOFTECHNIEK OP BASIS VAN KENNIS EN ERVARING

Van den Hoven is al sinds 1993 thuis in kunststoftechniek. Dit betekent dat we al decennia aan kennis en ervaring hebben verzameld en deze dagelijks toepassen in de praktijk. Dat doen we in de praktische zin van kunststoftechniek en in de adviserende zin. Onze specialisten werken met geavanceerde robots en machines en leveren topkwaliteit kunststof onderdelen en halffabricaten. Daarnaast kennen ze alle eigenschappen van de verschillende kunststofsoorten en adviseren ze u graag over de beste keuze in kunststof voor uw toepassing.

ONZE TECHNIEKEN

  • Draaien
  • Frezen
  • Verlijmen
  • Lassen
  • Zetten
  • Buigen

KUNSTSTOFTECHNIEK VOOR IEDERE TOEPASSING

Bij Van den Hoven passen we kunststoftechniek toe ten behoeve van de fabricage van onderdelen, maar ook voor de vervaardiging van hoge kwaliteit halffabricaten. In beide gevallen kunnen onze gespecialiseerde medewerkers het product exact op maat maken, passend bij uw wensen en vereisten.

Kunststoftechniek voor de fabricage van onderdelen

Bij fabricage van onderdelen passen we onze kunststoftechniek toe om het perfecte eindproduct voor u te maken. Een machineonderdeel bijvoorbeeld of onderdelen van apparaten. Heeft u al een eigen technisch ontwerp? Dan gebruiken we dit bij de vervaardiging van een eerste 3D demonstratiemodel. Dit model is door de fabricage met een robotmachine uiterst accuraat. Voldoet het demonstratiemodel volledig aan uw wensen? Dan gaan we over tot fabricage.

Kunststoftechniek voor de levering van halffabricaten

Heeft u kunststof halffabricaten nodig als basis voor uw eigen productieproces? Bij Van den Hoven zetten we onze kunststoftechniek graag in voor de vervaardiging ervan. Sterker nog, het is onze specialiteit! We bewerken de grondstoffen tot kunststof halffabricaten in de vorm van onder meer folies, platen, staven en buizen. Deze kunnen we in standaard maten leveren, maar ook maatwerk is mogelijk. Wilt u de kunststof halffabricaten bijvoorbeeld gedraaid, gebogen, gefreesd, gelast of verlijmd hebben, dan passen wij deze kunststoftechniek alvast voor u toe. U kunt de halffabricaten vervolgens eenvoudig gebruiken voor de fabricage van bijvoorbeeld uw keukenbladen of andere interieuritems.

kunststoftechniek machine vandenhoven

KUNSTSTOFTECHNIEK & SOORTEN KUNSTSTOFFEN

Naast verschillen in kunststoftechniek kennen we bij Van den Hoven natuurlijk ook verschillen in soorten kunststof. Zo werken we onder meer met kunststoffen als Nylon, POM, HMPE, PTFE en PMMA/PC. Iedere kunststofsoort heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. Denk aan thermische stabiliteit, chemische bestendigheid, gevoeligheid voor weersinvloeden, hechting en slijtvastheid. Afhankelijk van uw wensen en vereisten passen we in onze kunststoftechniek de juiste soort kunststof toe. Twijfelt u over welke kunststof het meest geschikt is voor uw toepassing? Van den Hove Kunststoftechniek adviseert u hier graag over.

KUNSTSTOFTECHNIEK & CORIAN

Van den Hoven Kunststoftechniek is partner van Corian. De kunststoffen van dit merk hebben uitstekende technische en esthetische eigenschappen voor toepassing in bijvoorbeeld keukenbladen, wastafels en douchebakken. Corian heeft namelijk de uitstraling van steen en beschikt over goede duurzame en hygiënische eigenschappen. Ook qua kunststoftechniek en fabricage is Corian bijzonder praktisch. Het kunststof is makkelijk buigbaar en kan zo goed als naadloos verlijmd worden.

Neem contact op