Designline home Van den Hoven

Halffabrikaat producent voor interieurtoepassingen en -projecten

Niet voor niets luidt het welbekende spreekwoord: een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook in de kunststoftechniek. Een halffabrikaat is een product dat zich bevindt tussen de grondstof en het eindproduct. Van den Hoven Kunststoftechniek levert maatwerk in kunststof met onze kunststof halffabricaten voor interieurtoepassingen voor keukens, badkamers en andere interieurprojecten.

halffabrikaat kunstof vdhovenkunstof

Het vervaardigen van een halffabrikaat uit kunststof is onze specialiteit. We produceren onder andere folies, platen, staven en slangen. De bewerkte grondstof kunt u gebruiken om verder te bewerken en verwerken voor productie. We kunnen de halffabricaten voor u buigen, draaien, frezen, lassen of verlijmen. Van den Hoven Kunststoftechniek is eveneens gespecialiseerd in het graveren en polijsten van kunststoffen. Vertel ons uw wensen en doelen voor de halffabricaten en we geven advies op maat.

HALFFABRIKAAT

Ieder materiaal heeft unieke eigenschappen en specifieke toepasbaarheid voor halffabricaten. Chemische bestendigheid, slijtage en hechting zijn voorbeelden van eigenschappen waar een halffabrikaat van ons aan kan voldoen. Wilt u een bepaalde kunststof gebruiken, maar is het niet geschikt voor het eindresultaat? Dan vertellen wij dat. We kijken vervolgens samen met u naar een kunststof die wel bruikbaar is.

EIGENSCHAPPEN

We werken met verschillende kunststofmaterialen. De fluorkunststof PTFE heeft een hoge chemische bestendigheid, is goed bestand tegen hoge en lage temperaturen en heeft bovendien een extreem lage wrijvingscoëfficiënt. FEP is de smeltvorm van PTFE. Naast de chemische en thermische stabiliteit heeft FEP het voordeel van hoge doorlaatbaarheid van zichtbare en UV-straling doordat de kunststof heel doorzichtig is. De kenmerkende lichtblauwe gloed onderscheidt PFA van andere kunststoffen. Een geschikte kunststof voor een halffabrikaat door een opvallend glad oppervlak en is goed bestand tegen verschillende stralingsvormen. De thermische stabiliteit van PFA is lager dan bij PTFE en FEP.

halffabricaten tandwiel vdhoven

HALFFABRIKAAT: FOLIE, STAAF OF PLAAT

Kunststof halffabricaten zijn leverbaar in diverse vormen, afhankelijk van de kunststof. Folie, plaat en slang zijn voorbeelden van veel voorkomende vormen van een halffabrikaat. Kunststoffen PFA, PTFE en FEP zijn geschikt voor verwerking in folie, slangen en staven. Van fluorkunststof PTFE zijn goed platen te maken, in standaard of specifieke afmetingen vanaf een dikte van 2mm. We kunnen de halffabricaten leveren, zowel geëtst als ongeëtst.

MACHINEPARK

Naast onze halffabricaten heeft Van den Hoven Kunststoftechniek ook ervaring met andere materialen en bewerkingen. Of het nu om kunststof of technische onderdelen gaat, we denken graag mee tijdens het productieproces. Dankzij ons moderne machinepark bieden we tal van toepassingsmogelijkheden. Van verlijmen (PVC) tot zagen en van polijsten tot frezen (zowel CNC als conventioneel). In onze werkplaats werken we ook met Corian en Hi-Macs, die beschikken over de voordelen van kunststof en de uitstraling van steen. Doordat we praktisch naadloos kunnen verlijmen en ook kunnen buigen, kan bijna ieder ontwerp worden gerealiseerd.

Wilt u meer informatie over halffabricaten? Neem dan contact op met Van den Hoven Kunststoftechniek. Ons bedrijf levert al meer dan 25 jaar maatwerk in kunststof. Met een modern machinepark en ervaren personeel gaan we voor het beste eindresultaat. Onze medewerkers denken met u mee en adviseren u op basis van jarenlange ervaring en vakkennis. Daardoor hebben wij een zeer brede klantenkring, bestaande uit zowel bedrijven als particulieren. Omdat wij weten dat prettig samenwerken de sleutel is tot succes, maken we hier ons speerpunt van. Daarom staan kwaliteit en leverbetrouwbaarheid bij ons voorop.

Neem contact op