Designline home Van den Hoven

Halffabricaten: de mogelijkheden

De basis voor uw producten kunnen wij als kunststofspecialist leveren. Van den Hoven Kunststoftechniek bewerkt grondstoffen tot kunststof halffabricaten, zowel in standaardafmetingen als op maat gezaagd. Halffabricaten zijn producten die zich bevinden tussen de grondstof en het eindproduct. We vervaardigen onder meer buizen, folies, platen en staven.

halffabricaten tandwiel vdhoven

Het fabriceren van halffabricaten uit kunststof is onze specialiteit. De bewerkte grondstof kunt u gebruiken om verder te bewerken en verwerken voor productie. We kunnen de halffabricaten voor u buigen, draaien, frezen, lassen of verlijmen. Van den Hoven Kunststoftechniek levert maatwerk in kunststof met onze kunststof halffabricaten voor interieurtoepassingen voor keukens, badkamers en andere interieurprojecten.

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN VOOR HALFFABRICATEN?

Op deze pagina leest u:

  • Van welke kunststoffen we halffabricaten maken.
  • Welke eigenschappen de kunststoffen hebben.
  • n welke vormen we halffabricaten kunnen leveren.

HALFFABRICATEN

Van den Hoven Kunststoftechniek maakt halffabricaten van verschillende kunststoffen. HMPE, PFA POM en PTFE zijn enkele van de materialen die wij gebruiken. Iedere kunststof heeft specifieke toepasbaarheid voor halffabricaten. Chemische bestendigheid, slijtage en hechting zijn voorbeelden waar een halffabrikaat van ons aan kan voldoen. Wilt u een bepaalde kunststof gebruiken, maar is het niet geschikt voor het beoogde eindresultaat? Dan vertellen wij dat, op basis van meer dan 25 jaar ervaring. Dat is onderdeel van onze service. Wij kijken vervolgens samen met u naar een kunststof die wel bruikbaar is.

EIGENSCHAPPEN

Elke kunststof heeft unieke eigenschappen. De fluorkunststof PTFE heeft een hoge chemische bestendigheid, is goed bestand tegen hoge en lage temperaturen en heeft bovendien een extreem lage wrijvingscoëfficiënt. HMPE heeft ook een lage wrijvingscoëfficiënt, maar tevens een een hoge slijtvastheid. Hierdoor is HMPE geschikt voor halffabricaten bestemd voor geleiding. De kunststof POM is goed mechanisch te bewerken en heeft een goede bestendigheid tegen oliën en brandstoffen. De kenmerkende lichtblauwe gloed onderscheidt PFA van andere kunststoffen. De thermische stabiliteit van PFA is lager dan bij PTFE.

halffabricaten zwarte vdhoven

HALFFABRICATEN IN DIVERSE VORMEN

We maken verschillende vormen halffabricaten. Afhankelijk van de kunststof kunnen we onder meer halffabricaten leveren als buis, folie en plaat. De kunststoffen PFA, PTFE en FEP zijn geschikt om folie, slangen en staven van te fabriceren. Van fluorkunststof PTFE maken we ook platen, in standaard of specifieke afmetingen vanaf een dikte van 2mm. We kunnen de halffabricaten leveren, zowel geëtst als ongeëtst.

MACHINEPARK

Naast het vervaardigen van kunststof halffabricaten heeft Van den Hoven Kunststoftechniek ook ervaring met andere materialen en bewerkingen. Of het nu om kunststof of technische onderdelen gaat, we denken graag mee tijdens het productieproces. Dankzij ons moderne machinepark bieden we tal van toepassingsmogelijkheden. Van verlijmen tot zagen en van polijsten tot frezen.

Wilt u meer informatie over halffabricaten? Neem dan contact op met Van den Hoven Kunststoftechniek. Ons bedrijf levert al meer dan 25 jaar maatwerk in kunststof. Met een modern machinepark en ervaren personeel gaan we voor het beste eindresultaat. Onze medewerkers denken met u mee en adviseren u op basis van jarenlange ervaring en vakkennis.

Omdat wij weten dat prettig samenwerken de sleutel is tot succes, maken we hier ons speerpunt van.

Neem contact op