Designline home Van den Hoven

Corian - Duurzaam en hygiënisch materiaal

Van den Hoven Kunststoftechniek is een betrouwbare leverancier van onder andere halffabricaten en het kwaliteitsmerk Corian. Doordat dit materiaal de voordelen van kunststof heeft en de uitstraling van steen, is het uitermate geschikt voor toepassingen in bijvoorbeeld de keuken en badkamer. Door onze jarenlange ervaring én bewezen professionaliteit zijn wij door de fabrikant van Corian aangewezen als erkend verwerker. We kunnen naadloos verlijmen en buigen, waardoor wij bijna ieder ontwerp kunnen realiseren.

corian keuken vdhovenkunstof

Door de speciale samenstelling van Corian is het materiaal beschikbaar in meer dan 50 kleuren en zijn er een ontelbaar aantal designs mogelijk. Ook qua duurzaamheid en vormgeving kan het luxe materiaal aan alle wensen voldoen. Door dit duurzame en hygiënische karakter kan het materiaal op vele manieren worden toegepast. Zo kunt u bij ons terecht voor:

  • Keukenbladen
  • Wastafels
  • Baden
  • Douchebakken 

HET MATERIAAL CORIAN

Corian is een geavanceerd en innovatief luxe materiaal. Het is vlekbestendig, antibacterieel en antislip. Corian heeft gesloten poriën, waardoor producten die van dit luxe materiaal gemaakt zijn, geen minuscule openingen of naden hebben. Zo is het eenvoudig te reinigen én uitermate hygiënisch. De producten die gemaakt worden met Corian, hebben - vanwege het feit dat er geen verbindingspunten zichtbaar zijn - een eigentijdse en avant-gardistische uitstraling.

CORIAN VOORDELEN

Het luxe materiaal Corian biedt een aantal voordelen tegenover andere materialen waar bijvoorbeeld keukens en ligbaden van gemaakt worden:

  • Hygiënisch: het materiaal is niet-poreus en wordt vervaardigd zonder zichtbare gewrichten. Dit beperkt de bacteriële groei
  • Ecologisch: het materiaal is niet giftig. De pigmenten die bij de productie worden gebruikt, zijn goedgekeurd door de Food & Drug Administration van de VS
  • Compatibel: Corian is compatibel met bijna alle andere materialen. Denk aan glas, natuursteen, metaal of hout
  • Duurzaam: Het materiaal wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd waardoor het energieverbruik wordt beperkt. Het afval wordt hergebruikt als grondstof voor nieuwe toepassingen

KEUKENBLADEN VAN CORIAN

Omdat Corian goed bewerkbaar is, is het mogelijk om de naden onzichtbaar af te werken. Zo kunnen bijvoorbeeld elementen als de zijkanten van een kookeiland of de spoelbak naadloos verwerkt worden. Ook voor de spatwand en spoelbak is Corian geschikt. Door de naadloze samenvoeging met het keukenblad, wordt de keuken één mooi geheel.

Een Corian keukenblad kan volledig op maat worden gemaakt en vereist weinig onderhoud. Door het homogene materiaal kan geen enkele stof in het blad trekken, dus zeer hygiënisch. Mochten er kleine krasjes ontstaan, dan kan dit worden weggewerkt met een schuurspons of wat schuurmiddel.

CORIAN WASTAFELS

Een Corian wastafel staat garant voor een moderne look in een uitstekende kwaliteit. Dit kunnen wij garanderen, doordat alle Corian wastafels worden vervaardigd in onze eigen werkplaats in Nieuwegein. Het materiaal Corian bestaat uit een mix van acryl en mineralen, die samen een keiharde ondergrond vormen. Daardoor kan deze ondergrond in bijna elk ontwerp of afmeting worden toegepast. Corian is dan ook uitermate geschikt om mooie mat witte wastafels met wasbak van te maken. Nog een voordeel: het materiaal kenmerkt zich door een afstotende werking: vuil en vlekken trekken niet in het oppervlak en kunnen eenvoudig worden verwijderd. In tegenstelling tot polyester, wat op den duur zal vergelen.

corian badkamer vdhovenkunstof

LUXE LIGBADEN VAN CORIAN

Net als de wastafels, kenmerken de Corian ligbaden zich door de mat witte en softe uitstraling. Maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Door het toevoegen van bepaalde Corian kleuren kan men een bepaalde stijl creëren. Het naadloze verlijmen en de herstelbare eigenschappen geeft het materiaal een duurzaam karakter. Van de eenvoudigste badkamer tot de meest luxueuze SPA’s: door de natuurlijke hygiëne en het reinigingsgemak is alles mogelijk voor een Corian ligbad.

CORIAN DOUCHEBAKKEN

Met een Corian douchebak is de kans op lekkage zeer klein. Dit komt omdat de douchevloer uit één stuk bestaat en dat het op maat gemaakt wordt. Door de matte en luxe uitstraling ziet de douchevloer er bovendien bijzonder stijlvol uit.

MEER INFORMATIE EN CONTACT

Meer weten over het kwaliteitsmerk Corian? Neem dan snel contact met ons op.

Neem contact op