Designline home Van den Hoven

PTFE kunststof

Iedere kunststof heeft een unieke samenstelling en daarmee ook unieke eigenschappen. PTFE kunststof (languit Polyetrafluorethyleen) behoort tot de high performance fluorhoudende kunststoffen die bekend staan om hun relatief hoge chemische bestendigheid en groot temperatuurbereik ten opzichte van andere kunststoffen. We vertellen u er graag meer over.

ptfe kunststof perfectie vandenhoven

Hoge chemische bestendigheid

PTFE kunststof is nagenoeg chemisch inert. Het materiaal reageert niet of nauwelijks met andere stoffen en chemicaliën en is bovendien vlamdovend. Dit maakt PTFE kunststof goed toepasbaar in bijvoorbeeld chemische installaties. Kunststof onderdelen zoals kleppen en fittingen worden in dergelijke installaties vaak van PTFE kunststof gemaakt.

Groot temperatuurbereik

Het temperatuurbereik van PTFE kunststof is ongeveer -200 tot +260oC. Het is dus een bijzonder hittebestendige kunststof die bijvoorbeeld goed gesteriliseerd kan worden. Dat maakt PTFE kunststof uitermate geschikt voor toepassing in situaties waar hygiëne een belangrijke rol speelt, zoals in de medische en voedingsindustrie, maar ook in de particuliere sector, in keukens en badkamers.

OVERIGE EIGENSCHAPPEN VAN PTFE KUNSTSTOF

PTFE kunststof heeft daarnaast een extreem lage wrijvingscoëfficiënt. Dit maakt het materiaal extra geschikt voor toepassing als smeermiddel of bewegend onderdeel in machines. PTFE kunststof kent bovendien een goede elektrische weerstand en extreem lage oppervlaktespanning waardoor er aan het kunststof geen of nauwelijks materialen, vuil of bacteriën blijven kleven.

NADEEL VAN PTFE KUNSTSTOF

PTFE kunststof heeft dus bijzonder veel goede eigenschappen, maar daar staat een lage mechanische sterkte en een hoog soortelijk gewicht tegenover. Die minder goede eigenschap kan echter verbeterd worden door additieven aan PTFE kunststof toe te voegen.

PTFE KUNSTSTOF ONDERDELEN

Heeft u kunststof onderdelen nodig voor uw machine of apparaat? Van den Hoven Kunststoftechniek maakt ze graag voor u. We maken tal van kunststof onderdelen van verschillende producten als PTFE kunststof, maar ook Nylon, POM, HMPE en PMMA/PC. We zijn benieuwd naar de toepassing waarvoor u een kunststof onderdeel nodig heeft.

Met of zonder ontwerp

Wanneer u een volledig ontwerp paraat heeft voor het kunststof onderdeel, maken onze technisch specialisten hier direct een 3D demonstratiemodel van met gebruik van onze geavanceerde robotmachine. Is er nog geen ontwerptekening? Dan maken wij deze voor u.

pom kunststof meneer vdhoven

PTFE KUNSTSTOF HALFFABRICATEN

Bij Van den Hoven Kunststoftechniek maken we ook halffabricaten van PTFE kunststof. We bewerken de grondstof zo dat u de halffabricaat optimaal kunt verwerken in uw productieproces.

PTFE kunststof in verschillende vormen

We kunnen de PTFE kunststof halffabricaten in verschillende vormen aan u leveren. Als folie, slang, staaf of plaat. U kunt PTFE kunststof halffabricaten in standaard afmetingen verkrijgen, maar we maken ze indien gewenst ook voor u op maat. Voor een optimale toepassing kunnen wij de PTFE kunststof halffabricaten alvast voor u buigen, draaien, frezen, lassen of verlijmen.

PTFE KUNSTSTOF DE JUISTE KUNSTSTOF VOOR U?

Weet u dat PTFE kunststof de juiste kunststof is voor uw toepassing? Van den Hoven gaat graag direct voor u aan de slag. Bent u echter nog zoekende naar de juiste kunststof voor uw situatie, neem dan contact met ons op. Samen met u kijken we naar welke eigenschappen u voor uw product op zoek bent. Is slijtagebestendigheid voor u bijvoorbeeld heel belangrijk of juist chemische bestendigheid? We adviseren u graag over de beste keuze in kunststofsoort.

Neem contact op