Pom kunststof; wanneer gebruiken wij dit materiaal?

Pom kunststof staat ook wel bekend als Delrin. Wellicht heeft u daar ook al eens van gehoord. Deze kunststof komt voornamelijk voor in de machinebouw en in direct contact met voedingsmiddelen. Hier is echter wel een specifieke vorm van het materiaal nodig. Al met al zegt u dit misschien nog niet veel. Maar gelukkig gaan wij u alles over pom kunststof vertellen. Dus geen zorgen, na het lezen van dit artikel weet u precies wanneer en voor wat u pom ofwel Delrin gebruikt.

pom kunststof werkplaats

Neem contact op →

Pom kunststof; wat is het voor materiaal?

Polyoxymethyleen, oftewel pom is een sterke, harde en vormvaste kunststof. Pom kunststof heeft een uiterst hoge mate van veerkrachtigheid waardoor dit materiaal is bestand tegen zware stoten en trillingen. Daarnaast kan het perfect tegen oliën en brandstoffen door de goede chemische bestendigheid.

Verder is het ook nog goed te bewerken. Dit betekent dat er meerdere toepassingen mogelijk zijn met één kunststof. Dankzij ons mooie machinepark zijn er veel mogelijkheden waarop of waarin wij pom kunststof kunnen verwerken.

Pom kunststof gebruikt u in deze gevallen 

Eerder noemden wij al dat deze soort kunststof geen problemen oplevert in directe aanraking met voedingsmiddelen. Dit geldt voor de pom kleuren blauw en wit. Dit houdt in dat er voor deze pom varianten een Food Grade certificaat geldt. Oftewel het is officieel vastgelegd dat deze twee vormen van pom geschikt is voor contact met voedsel. Daardoor ziet u dit materiaal vaak terug in de voedselindustrie of levensmiddelen. Maar bij farmaceutische of medische technologieën zien wij het ook terugkomen.

Pom ziet u verder vaak terug in de machinebouw. Denk hierbij aan tandwielen, precisie onderdelen, koudebrugplaten et cetera. Dit komt door de eerder genoemde sterke eigenschappen.

Maar denk ook aan handgrepen, onderdelen voor autogordels, koffiemachines, horloges en injectiespuiten. In het dagelijks leven krijgt u meer met deze pom kunststof te maken dan wellicht gedacht,

pom kunststof

Neem contact op →

Van den Hoven verzorgt uw pom kunststof onderdelen

Wanneer wij uw opdracht binnenkrijgen, kan dit gaan om een kant-en-klare tekening. Dan kunnen onze technische specialisten direct vanuit dat startblok beginnen. Heeft u nog geen tekening? Ook geen probleem! Van den Hoven helpt u in dit geval bij het uittekenen van de technische onderdelen. Onze robotmachine maakt het eerste 3D model zodat u weet wat u kunt verwachten. 

Dit doen wij voor pom kunststof maar ook andere materialen

Wij zijn klaar voor uw pom opdracht

Al meer dan 30 jaar zijn wij gespecialiseerd in het creëren van kunststof producten. En zo dus ook in het vormgeven van het pom kunststof. Al vele klanten hebben wij blij mogen maken met een kunststof oplossing. Wij hopen dat wij u hier binnenkort aan mogen toevoegen.

Dus bent u werkzaam in de transport, medische wereld of industrie? Grote kans dat wij u kunnen helpen aan de juiste bewerking van het materiaal. Maar ook voor andere branches of voor directe vragen over deze kunststof staan wij voor u paraat! 

Kom met ons in contact door te bellen, mailen of vul het contactformulier in. Direct een offerte opvragen? Dat kan natuurlijk ook. Wij horen u graag.

2afbeelding overons home VandenHoven

Toeleverancier van kunststof onderdelen voor onder andere machine- en apparatenbouw. Met ons moderne machinepark en robot maken wij vrijwel ieder product.