Kunststof lijmen

Kunststof lijmen kan heel gemakkelijk zijn, zolang u de nodige kennis heeft en weet welke lijm u precies nodig heeft. Wij vertellen u meer over kunststof lijmen, waar u op moet letten tijdens het maken van uw keuze, en waarom u het beste bij ons terecht kunt voor kunststof lijm. Uiteraard nodigen wij u ook van harte uit om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte.

Kunststof lijmen werkplaats vd hoven

Neem contact op

Kunststof lijmen: wat moet u er allemaal over weten?  

Wilt u meer weten over kunststof lijmen? Wij vertellen wat het is, welke soorten lijm er zijn en waar u op moet letten tijdens het kiezen. Kunststof lijmen betekent simpelweg het aan elkaar maken van plastic materialen door middel van lijm of kleefstoffen. Dit is niet moeilijk, maar u moet wel de juiste soort lijm gebruiken. Niet alle lijmen werken namelijk goed met elk type plastic.

Welke soorten kunststof lijm zijn er?

Er bestaan verschillende soorten kunststof lijmen, waaronder secondelijm, epoxy, polyurethaan en oplosmiddelhoudende lijmen, die geschikt zijn voor verschillende soorten kunststof. Denk voor het gebruik van secondelijm bijvoorbeeld aan gangbare kunststoffen zoals acryl, polystyreen en ABS. Voor polycarbonaat of PVC kunt u beter kiezen voor polyurethaanlijmen.

Waar moet u op letten bij het kiezen van kunststof lijm?

Voor uw keuze is het belangrijk om rekening te houden met de uithardingstijd. Sommige lijmen drogen namelijk snel, terwijl andere meer tijd nodig hebben. De viscositeit van de lijm beïnvloedt hoe gemakkelijk het aan te brengen is en hoe goed het in scheuren en openingen kan doordringen. Controleer daarnaast of de lijm oplosmiddelhoudend of op waterbasis is. Sommige kunststoffen kunnen gevoelig zijn voor bepaalde oplosmiddelen. Zorg er dus voor dat de lijm veilig is voor het kunststof.

Wat is de beste kunststof lijm voor uw project?

Tijdens uw keuze voor de juiste soort kunststof lijm, kunt u uzelf het beste een aantal belangrijke vragen stellen. Vraag u allereerst af welk type kunststof u moet lijmen. U heeft al geleerd dat bij bepaalde types kunststof een aantal soorten lijmen direct afvallen. Stel uzelf vervolgens de vraag: wat is de toepassing van uw project? Misschien is het belangrijk dat de lijm in kleine openingen past of moet het snel drogen. Ten slotte is ook uw budget belangrijk. De lijm moet goed zijn, maar natuurlijk ook betaalbaar. 

Kunststof lijmen vd hoven

Neem contact op

Kunststof lijmen expert Van den Hoven Kunststoftechniek

Van den Hoven Kunststoftechniek bestaat al sinds 1993. Dit betekent dat we al jarenlange ervaring hebben, waarin we veel hebben geleerd over alles wat te maken heeft met kunststof. Daaruit is ook ons uitgebreide assortiment ontstaan, waarin u alles kunt vinden wat u nodig heeft. Wij geloven dat onze kracht vooral schuilt in de persoonlijke service van ons kleine team. We staan klaar om met u mee te denken, vooral als u naar oplossingen zoekt die verder gaan dan de standaardopties.

Interesse?

Heeft u interesse in één of meerdere van onze kunststof lijmen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Onze ervaren medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden, advies te geven over de meest geschikte lijm voor uw toepassing, en een gedetailleerde prijsopgave op maat te maken.

2afbeelding overons home VandenHoven

Toeleverancier van kunststof onderdelen voor onder andere machine- en apparatenbouw. Met ons moderne machinepark en robot maken wij vrijwel ieder product.