Designline home Van den Hoven

Corian keukenblad: duurzaam materiaal dat naadloos verlijmd wordt!

Bent u op zoek naar een materiaal dat de voordelen heeft van kunststof maar de uitstraling van steen? Kies dan voor een Corian keukenblad! Dit kwaliteitsmerk is uitermate geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld badkamer en keuken. Van Den Hoven Kunststoftechniek is uw betrouwbare leverancier van Corian en legt u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

corian keukenblad

Wat is Corian?

Misschien heeft u nog niet van Corian gehoord. Dit kunststof materiaal is erg innovatief en geavanceerd. Het heeft gesloten poriën. Dat zorgt ervoor dat bijvoorbeeld een Corian keukenblad geen kleine openingen of naden heeft. Dat maakt Corian zo populair. Het is geschikt voor allerlei toepassingen in uw interieur, waarbij geen minuscule naden gewenst zijn. Denk bijvoorbeeld aan de spoelbak in uw keuken of de zijkanten van uw kookeiland. Van Den Hoven Kunststoftechniek is partner van Corian en kan u daarom adviseren over de beste keuze, passend bij uw wensen.

Corian keukenblad: unieke uitstraling

Een Corian keukenblad heeft de unieke uitstraling van een stenen aanrechtblad, terwijl Corian in werkelijkheid een kunststof materiaal is. Dit geeft een luxueuze uitstraling aan uw keuken. Daarnaast heeft het materiaal een matte look en is het in diverse kleuren en soorten beschikbaar. Van Den Hoven denkt graag met u mee over de indeling van uw keuken en het gebruik van materialen. Zo kunt u ook uw keukenkasten afwerken met Corian of kiezen voor een verlijmde spoelbak in uw kookeiland. Kortom, als u op zoek bent naar een uniek materiaal met luxueuze uitstraling, is Corian iets voor u!

De voordelen van Corian

Een Corian keukenblad heeft veel voordelen! Zo is het allereerst een 100% homogeen product, wat betekent dat het uitermate hygiënisch is. Het materiaal is ook erg praktisch in gebruik en onderhoud. Doordat gebruik gemaakt wordt van naadloze hoekverbindingen en inbouw van bijvoorbeeld de spoelbak, kan daar geen vuil aan zitten en kunt u uw keukenblad makkelijk schoon maken. Daarnaast is het blad nagenoeg ondoordringbaar voor bijvoorbeeld vloeistoffen of kleine krasjes. Als u op zoek bent naar een duurzaam keukenblad, past Corian bij uw wensen.

corian keukenblad werkplaats

Corian keukenblad op maat

Een Corian keukenblad is volledig op maat te maken. Doordat het materiaal uit een mal wordt gemaakt, is het in vrijwel elke vorm en afmeting te gieten. Daarnaast is het ook mogelijk om uit diverse kleuren en werken te kiezen. Het materiaal heeft standaard een matte uitstraling maar wel zijn er allerlei tinten en kleuren te kiezen. Stem uw keukenblad af op de rest van uw keuken of kies voor meerdere toepassingen Corian. Wanneer u twijfelt over de beste keuze voor uw keuken, kunnen onze adviseurs u ook voorzien van advies op maat. Samen bereiken we uw droomkeuken!

Waar u op moet letten bij een Corian keukenblad

Elk materiaal keukenblad heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Dit geldt ook voor Corian. Zo is een Corian keukenblad niet hittebestendig en kunnen er dus bijvoorbeeld geen hete pannen op het aanrechtblad gezet worden. Daarnaast dient u op te letten met het gebruik van zuren, zoals het snijden van citroenen of tomaten. Belangrijk is om hiervoor snijplanken te gebruiken. Bij veel materialen is het belangrijk om op dit soort punten te letten, zo ook bij Corian. 

Advies over Corian

Van Den Hoven Kunststoftechniek levert al jarenlang maatwerk als het gaat om kunststof. Sinds 1993 fungeren we als betrouwbare partner voor diverse leveranciers op het gebied van keukens, badkamers en andere interieurprojecten. Onze medewerkers hebben de juiste kennis en certificaten om u te kunnen adviseren over de toepassing van Corian in uw interieur! Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Neem contact op